Dataplatform

Dataplatform is een dienst waarmee organisaties op een makkelijke en veilige manier hun data kunnen opslaan, ontsluiten, beheren en presenteren. Dataplatform is gebaseerd op [CKAN] (http://ckan.org/), een toonaangevend open-source data portal platform.

Open data eenvoudig gemaakt

Dataplatform maakt het publiceren, onderhouden, vinden, delen én gebruiken van data eenvoudig. U kunt Open Data beschikbaar stellen voor alle geïnteresseerden, maar ook data toevoegen die u alleen wilt delen binnen uw eigen organisatie of met partners. Met Dataplatform bepaalt u zelf hoe en met wie uw data wilt delen.

Open data in alle smaken

Dataplatform kan data op verschillende manieren aanbieden en opslaan. Van ruwe data die als download beschikbaar is, tot een open API waarmee ontwikkelaars data real time kunnen bevragen. Dataplatform verlaagt de drempel om data aan te bieden en maakt het direct toegankelijk voor iedereen. Waar mogelijk worden de data direct getoond op een kaart, in een tabel of grafiek. Het grote aantal mogelijkheden stimuleert hergebruik, zorgt voor transparantie en bevordert de participatie.

Open standaarden

Dataplatform richt zich op data-aanbieders, zoals nationale en lokale overheden, bedrijven en organisaties die hun data beschikbaar willen maken en willen delen. Op een eenvoudige, gestandaardiseerde wijze en met volledige zeggenschap.

Data as a service

Dataplatform wordt geleverd als dienst. Dat betekent dat u direct aan de slag kunt en de zekerheid heeft dat gebruik gemaakt wordt van een veilige, betrouwbare en gecertificeerde infrastructuur.

Geïntegreerd met FIWARE

Een uniek onderdeel van Dataplatform is de integratie met het [FIWARE-platform] (http://www.fiware-lab.nl/), waardoor data direct gebruikt kan worden voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. FIWARE is een open innovatie-omgeving, ontwikkeld met steun van de Europese Unie. Het biedt een uitgebreide set aan hulpmiddelen om nieuwe toepassingen te ontwikkelen met open en real time data (bv uit sensoren).

Direct van start

De mogelijkheden én het open karakter van CKAN en FIWARE komen samen in de Civity Data Store. Een dienst die elke organisatie direct een voorsprong geeft in haar (open) datastrategie.