Stichtse Vecht Gebouwen met bouwjaar
DONL DONL success success

Lijst met gebouwen binnen gemeente Stichtse Vecht gerangschikt op bouwjaar. Lees de uitgebreide informatie voor extra uitleg.

Uitgebreide omschrijving:

In dit overzicht staan alle panden binnen de gemeentegrenzen van Stichtse Vecht gerangschikt op bouwjaar.

Uitleg gebruikte termen:

De BAG gebruikt de termen pand (ook wel gebouw genoemd), verblijfsobject (ook wel verblijfseenheid genoemd), adres, straatnaam (ook wel openbare ruimte genoemd) en gebruiksdoel. Binnen een pand kunnen zich één of meer verblijfsobjecten huisvesten en een adres is gekoppeld aan een verblijfsobject. Ingeval een pand meerdere verblijfsobjecten (adressen) heeft komt dit pand met bouwjaar meerdere malen in dit overzicht voor (voor elk adres 1 keer). Indien gewenst kunt een gebruiker deze dubbelen in het gedownloade datafile zelf uitfilteren. Ook het gebruiksdoel is aan een verblijfsobject gekoppeld. Soms heeft een verblijfsobject zelfs meerdere gebruiksdoelen.

Voorbeeld:

Een flatgebouw kan één gebouw zijn maar kan tientallen verblijfsobjecten huisvesten, zoals de appartementen binnen dit flatgebouw. Het kan ook zijn dat er in het flatgebouw nog een sportschool of een winkel gehuisvest is. Ook deze sportschool en/of winkel is dan een verblijfsobject binnen dit gebouw. De appartementen in het flatgebouw hebben over het algemeen het gebruikersdoel “woonfunctie” terwijl de winkel dan een verblijfsobject is met het gebruiksdoel “winkelfunctie”. In sommige gevallen kan 1 verblijfsobject meerdere functies hebben, zoals bij een winkel waar de eigenaar boven woont. Het verblijfsobject heeft dan de gebruiksdoelen woonfunctie en winkelfunctie.

Bron: BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) Beperkingen: Deze dataset is niet geschikt voor juridische doeleinden. Coördinatenstelsel: WGS84 / RD

Data en bronnen

Extra Informatie

Veld Waarde
Locatie Gemeente
Coordinatenstelsel WGS84 (4326)
Thema Ruimte en Infrastructuur
Status Beschikbaar
Wijzigingsfrequentie Wekelijks
LODStars 1 ster: Open Data
High Value Data Lijst Nee
Type verandering bijgewerkt
Gecreëerd september 4, 2019, 10:31 (CEST)
Laatst gewijzigd mei 21, 2022, 00:09 (CEST)